yoga-on-call.be

Contactgegevens

Oudescheldestraat 16

9000 Gent

info@yoga-on-call.be


IBAN nummer

BE12 7390 1087 3192

BTW nr. ond.nr. 0844.046.785

KVK nr 0844.046.785

Workshops

Themareeks 4: Iyengar Yoga voor sterke en soepele knieën

28195884?h=400&w=1100&g=5&c=Image

Op woensdagochtenden organiseren we Thema Reeksen bij YOC Noord. Vierde thema dat aan bod komt: Iyengar Yoga voor sterke en soepele knieën. Deze reeks geeft je de mogelijkheid om specifieke houdingen die Iyengar Yoga biedt voor de knieën, stelselmatig in te oefenen. We werken dus aan een vaste reeks, maar uiteraard wel met een aantal individuele aanpassingen, indien nodig.

Hoe brengen we de knieën in balans?

Knieën zijn onze sterkste, grootste en meest complexe gewrichten. Gezonde knieën zijn extreem flexibel en spelen een rol in alle bewegingen zoals wandelen, buigen, lopen, zitten, etc. Het afwisselen van houdingen waarbij we de knieën buigen met houdingen waarbij we de knieën strekken, zorgen voor gezonde knieën. De knieën kunnen ook lichte draaibewegingen maken. Ze zijn gemaakt om ons stevig te kunnen dragen, zo helpen ze andere problemen in het lichaam te voorkomen zoals bijvoorbeeld rugproblemen. Het zijn veelzijdige schokdempers. Hoe kunnen we met behulp van yogahoudingen overstrekking van de knieën helpen voorkomen? Als we de knieën sterker willen maken met behulp van Iyengar Yoga, dan beoefenen we juist die houdingen die het spierweefsel rond het gewricht versterken, maar leren we ook hoe we weerstand kunnen bieden om mogelijke blessures te voorkomen.


Vanwege ons overwegend sedentaire leven, benutten we onze bewegingsmogelijkheden te weinig. Hierdoor worden onze knieën stram. Ook het continue gebogen houden van de knieën zorgt voor stijfheid in het gewricht. Levendige, soepele knieën geven je vrijheid in het stappen.


We werken tijdens deze themareeks aan een balans tussen sterke en soepele knieën.
Tijdens deze lessenreeks brengen we de knieën telkens in de juiste plaatsing in de verschillende houdingen. We bekijken de bouw van jouw knieën en je genetische aanleg. Heb je in het verleden al een blessure gehad? Je leert hoe je houdingen veilig kunt aanpassen. Ook kijken we naar onze algemene lichaamshouding en of we de knieën in het dagelijks leven kunnen ontlasten door aan onze houding te werken.


We doorlopen een reeks asana's (yogahoudingen) die bij het regelmatig oefenen het kniegewricht helpen gezond houden.
Tijdens de eerste sessie maak je kennis met de reeks en ontvang je de foto's en een overzicht van de reeks op papier. Vanaf de tweede sessie bekijken we welke aanpassingen voor jou nodig zijn, zodat je een reeks op maat hebt. Je leert de houdingen kennen en je krijgt inzicht in de reeks.


In de volgende sessies oefenen we de reeks, zodat je ze uiteindelijk volledig zelfstandig en correct kunt uitoefenen. Het doel is dat je je na vijf sessies zeker genoeg voelt om thuis verder te oefenen en zo je klachten blijvend te verminderen of helemaal te verhelpen! Je krijgt inzicht in wat jouw knieën nodig hebben, welke oefeningen je daarbij kunnen helpen en hoe je ze best uitvoert.
LET OP!

Volgde je reeds Thema Reeks 1, 2 en/of 3 eerder dit schooljaar? Dan betaal je slechts €55,00 euro
voor deze reeks! KLIK HIER VOOR HET KORTINGSTARIEF!