yoga-on-call.be

Contactgegevens

Oudescheldestraat 16

9000 Gent

info@yoga-on-call.be


IBAN nummer

BE12 7390 1087 3192

BTW nr. ond.nr. 0844.046.785

KVK nr 0844.046.785

Workshops

Opleidingsweekend Therapeutische Kinderyoga

28198194?h=400&w=1100&g=5&c=Image

Met therapeutische kinderyoga willen we kinderen handvaten (uit Yoga en Ayurveda) aanreiken om zichzelf beter te leren kennen en daardoor zichzelf te kunnen sturen. In dit weekend leren we hoe we de individuele noden van een kind kunnen herkennen en hoe we een persoonlijk programma van yogahoudingen samenstellen.

Iedere ouder ziet zijn/haar kind het liefst blij en gelukkig, maar helaas loopt het niet altijd zo. Een blij en gezond kind is van nature in balans. Dit geeft een 'zuiver' gevoel. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit zuiver gevoel niet meer wordt ervaren. Kinderen kunnen dan gevoelens hebben van angst, boosheid of verdriet, maar de oorzaak hiervan is niet altijd duidelijk. Ook kunnen kinderen soms moeilijk verwoorden waar dit gevoel vandaan komt. Tijdens therapeutische kinderyoga krijgen ze yogaoefeningen aangereikt die helpen om rust in zichzelf te vinden en helpen te uiten wat er onbewust in hen leeft. Therapeutische kinderyoga leert kinderen ook om structuur en discipline in het dagelijks leven te integreren. Het kind wordt telkens in zijn totaliteit benaderd en wordt bevestigd in zijn 'natuurlijk helende spel' waarin plezier voorop staat. Dit bevordert bewustwording en het zelf herstellend vermogen bij kinderen.

Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waardoor het van belang is om kinderen een juiste volgorde van yogahoudingen aan te bieden om deze input te filteren en op die manier gemakkelijker bij zichzelf te blijven. Zo ondersteunen we kinderen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en het ontwikkelen van hun zintuigen. Ze het verschil te voelen tussen spanning en ontspanning. Door stiltespel, visualisatie en ontspanningshoudingen leren kinderen rust te ervaren. Door krachthoudingen en berghoudingen kunnen ze zichzelf versterken en verstevigen.

Je krijgt praktische methodeds aangereikt om leerlingen met zorg ‘goede gewoontes’ aan te leren en deze in de verf te zetten in het dagelijks leven, waardoor andere gewoontes (van 'lijden') langzaam vervagen. Ook leren we welke yogahoudingen we kunnen gebruiken om eventuele lichamelijke en mentale 'klachten' te ondersteunen en te begrijpen welk effecten yogahoudingen op je lichaam en geest kunnen hebben.


Zaterdag van 15.00-20.00 uur (met een uur pauze)
Zondag van 11.00-17.00 uur (met een uur pauze)


Dit opleidingsweekend is toegankelijk voor iedereen die reeds de Professionele opleiding tot kinderyogadocent bij Yoga on Call volgde, alsook voor mensen die beroepsmatig kinderen coachen, therapeuten die met kinderen werken en kinderpsychologen.

 
Het weekend gaat door vanaf 8 inschrijvingen. Zeg het voort!