yoga-on-call.be

Contactgegevens

Oudescheldestraat 16

9000 Gent

info@yoga-on-call.be


IBAN nummer

BE12 7390 1087 3192

BTW nr. ond.nr. 0844.046.785

KVK nr 0844.046.785

Workshops

Themareeks 6 (KORTING): Iyengar Yoga voor soepele en stabiele gewrichten

Themareeks 6 (KORTING):...

In deze themareeks beoefenen we asana's (yogahoudingen) waarbij we elk gewricht zacht en systematisch door zijn volledige en natuurlijke bereik bewegen. De serie start bij de voeten en de enkels, gaat verder met de knieën, de heupen, de torso, de wervelkolom en eindigt bij de nek. We werken met het normale minimumbereik van de gewrichten. Hiermee kunnen we stijfheid verhelpen en blessures in de gewrichten voorkomen. Tijdens de eerste sessie nemen we de soepelheid van de verschillende gewrichten onder de loep. Zo krijg je een overzicht van de mobiliteit van je gewrichten.

We bewegen ieder gewricht in de verschillende anatomische richtingen wat kan helpen gewrichtspijn en stijfheid. Als een gewricht stijf is, mist het zijn volledige mobiliteit. We concentreren ons systematisch op de volledige beweging van ieder gewricht. Zo brengen we synoviale vloeistof in de gewrichtscapsule, wat de bloedcirculatie verbetert. We volgen de filosoof Patanjali die in de sutra's schreef dat een yogahouding 'comfortabel en stabiel' moet zijn. 


We verdiepen ons in de anatomie. Vrijheid in de gewrichten is het vermogen van elk gewricht om te bewegen over zijn volledige bewegingsbereik, zonder kraken, spierbelasting, ongemak of beweging in de aangrenzende gewrichten. Deze laatste zijn een veelvoorkomend fenomeen, ook bij getrainde yogi's en de oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn. 


Tijdens deze reeks schenken we veel aandacht te aan:

  • een evenwicht in spiertonus (kracht-flexibiliteit)
  • gezond bindweefsel, het weefsel dat de spieren omringt en hun vorm bepaalt


Tijdens de eerste sessie maak je kennis met de reeks en ontvang je de foto’s en een overzicht van de reeks op papier. Vanaf de tweede sessie bekijken we welke aanpassingen voor jou nodig zijn, zodat je een reeks op maat hebt. Je leert de houdingen kennen en je krijgt inzicht in de reeks.


In de volgende sessies oefenen we de reeks, zodat je ze uiteindelijk volledig zelfstandig en correct kunt uitoefenen. Het doel is dat je je na vijf sessies zeker genoeg voelt om thuis verder te oefenen en zo je klachten blijvend te verminderen of helemaal te verhelpen! Je krijgt inzicht in wat jouw gewrichten nodig hebben, welke oefeningen je daarbij kunnen helpen en hoe je ze best uitvoert.
LET OP!

Volgde je reeds eerder een Iyengar Thema Reeks dit schooljaar? Dan betaal je slechts €55,00 euro
voor deze reeks! KLIK HIER VOOR HET KORTINGSTARIEF!