Yoga-on-call

Contactgegevens

Oudescheldestraat 16

9000 Gent

Contact email


IBAN nummer

BE12 7390 1087 3192

BTW nr. ond.nr. 0844.046.785

KVK nr 0844.046.785

Workshops

Anatomietraining voor Yogi's 2021-2022 - MODULE 2

€ 275,00
23 april 2021 13:00 - 17:00 UUR
Inschrijven
Anatomietraining voor Y...
€ 275,00
23 april 2021 13:00 - 17:00 UUR
Inschrijven
Eva Kam...
les wordt gegeven doorEva Kamala Rodenburg
23 april 2021 13:00 - 17:00 UUR
€ 275,00
Inschrijven

Voor een yogi is het van groot belang om kennis te hebben van de bouw en functie van het menselijk lichaam. Iedereen die zich op het yogapad begeeft, zal de behoefte voelen om meer over het lichaam te weten te komen. Een klassieke anatomische studie of een boek blijken vaak niet voldoende omdat de exacte link naar de asana’s ontbreekt en veel vragen van de yogi onbeantwoord blijven.

Vanuit deze vragen richten wij deze training in. Elke lesnamiddag begint daarom met een yogales waarin het onderwerp vanuit de yoga wordt benaderd met aanvullende anatomie.

Naast de noodzakelijke anatomische basis gaan we dieper in op wat er zich van binnen in ons lichaam afspeelt wanneer we asana's beoefenen. Welke kinesiologie, fysiologische en cerebrale processen zetten de houdingen in gang? Hoe komt het dat bepaalde houdingen een bepaald effect op ons hebben? Wat is de theorie van stretching, kracht, ontspanning en concentratie? 

Als je anatomische kennis groter wordt, leer je een lichaam lezen: hoe ziet een gezond lichaam eruit, hoe moet de spierspanning zijn, de kleur en de temperatuur van de huid, de vorm van het skelet, enz. Alles in ons lichaam heeft een functie. Om zo goed mogelijk te functioneren is er voor elk lichaamsdeel een ideale positie/toestand.

De aandacht gaat niet alleen naar het gezond functioneren maar ook naar pathologische afwijkingen. Orthopedische afwijkingen vb. rugproblematiek, schouderaandoeningen, heupproblemen etc en zelfs neurologische, gastro-enterologsiche afwijkingen komen aan bod. Er is tevens ruimte voor eigen vragen en actieve interactie wat de pathologie betreft. Vanuit jullie vragen zullen wij zowel theoretisch als in de praktijk de oplossingen die yoga doorvoor kan bieden behandelen.

Tot slot overlopen we de typische yogakwetsuren met uitleg van de oorzaak en hoe ermee om te gaan. Door te zien hoe dingen fout gaan, leren we veel over hoe we het goed kunnen doen.

Het ultieme idee is veilig en gezond yoga beoefenen met als doel je eigen lichaam en dat van anderen beter te kunnen sturen in de bewegingen, met of zonder aanwezige pathologie.

De training is opgedeeld in modules. Inschrijven per module is mogelijk. Het volledige pakket volgen geeft de beste opleiding.


MODULE 1: hoofd - hals - wervelzuil - vrijdag 29/01, 26/02 en 19/04 - 2021 van 13 tot 17 uur. 
MODULE 2: thoraco - abdominaal - bekken - vrijdag 23/04, 28/05 en 18/06 - 2021van 13 tot 17 uur. 
MODULE 3: ledematen - vrijdag 24/09, 15/10 en 19/11 - 2021 van 13 tot 17 uur.
MODULE 4: knieën - heupen - schouders - vrijdag (DATA WORDEN NOG AANGEKONDIGD) 2022 van 13 tot 17 uur.


In elke module behandelen we:

 • skelet, spieren en gewrichten, plaats en functie
 • lichaamsstelsels/systemen
 • kinesiologie
 • fysiologie in de asana's
 • pathologie bij yogi's
 • alignment
 • asana's en pranayama


  Door wie?

  De training wordt gegeven door Dr. Inge de Latte en yogadocente Eva Kamala Rodenburg. De kracht van deze cursus ligt in de combinatie van hun kennis en ervaring Inge heeft bijna 20 jaar ervaring als arts - kaakchirurg en is gebeten door sport en de laatste jaren door yoga, mede door de lessen van Eva. Eva is Junior III gecertificeerd Iyengar Yogadocente en geeft meer dan 15 jaar les. Handouts van de training ontvang je digitaal. Er wordt professioneel beeldmateriaal getoond. Je zal een anatomisch handboek moeten aanschaffen, de titel volgt na inschrijving. Je ontvangt een YOC certificaat van de gevolgde module.


  Voor wie?

  Je bent gebeten door yoga, je wil meer weten over yoga en anatomie. 

  Deze training is voor alle niveaus:

 • Als beginner helpt het je sneller en beter inzicht te krijgen in yoga. 

 • Als ervaren yogi verruimt het je kennis en geeft het je een ander perspectief. Veiligheid in de houdingen wordt duidelijk hoe en waarom. Hetgeen je ervaart in een houding houden we onder de loep. 

 • Als je in opleiding of reeds yogadocent bent is anatomie een must. Juiste plaatsing, alignment kunnen begrijpen en weten welk lichaamsdeel wat doet in een houding. Je moet bijvoorbeeld klachten kunnen plaatsen en weten wat te doen. Het is niet voldoende je eigen lichaam te begrijpen en te kennen, maar ook dat van anderen te kunnen lezen en verder begeleiden. Ook kun je met vragen komen in deze training. Verder studeren binnen een groep en onder begeleiding is een stevige motivatie.


LET OP:
Hier registreer je voor MODULE 2. Wil je voor een andere module of de volledige training inschrijven? Ga terug naar het overzicht. 

X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Install this app on your iPhone: tap share and then Add to homescreen
Offline