Yoga-on-call

Contactgegevens

Oudescheldestraat 16

9000 Gent

Contact email


IBAN nummer

BE12 7390 1087 3192

BTW nr. ond.nr. 0844.046.785

KVK nr 0844.046.785

Workshops

Iyengar Yoga Intensive via Livestream

Iyengar Yoga Intensive ...

Deze Iyengar Intensive is voor level 2, het oefenniveau. Voor iedereen met minimum zes maanden ervaring. Heel geschikt voor iedereen die regelmatig naar de Iyengar level 2 lessen komt, voor mensen die de Iyengar Yoga Fundamentals, de vorige Intensives en/of Trainingsdagen hebben gevolgd en/of behoren tot het mentorprogramma. Bij twijfel, vraag het even aan Eva Kamala in de les of stuur een e-mailtje.

Drie vrijdagen telkens van 13.30-16.30 uur:

- 11 september: heupen.    
- 27 november: schouders en nek. > VIA LIVESTREAM    
- 18 december: gedraaide houdingen (romp). > NOG TE BESLISSEN: OP LOCATIE OF LIVESTREAM

Kracht, souplesse, plaatsing en ontspanning. Als iets in ons uit balans is, uit zich dat in het ontbreken van één of meerdere van deze aspecten. In deze workshops kiezen we per keer een lichaamsdeel om acties in asana's te beoefenen die de disbalans bloot leggen en verhelpen. Je ontdekt waar je juist wel of weinig kracht hebt en wat je eigenlijk nodig hebt. Je leert ook werken met hulpmiddelen om bijvoorbeeld een lichaamsdeel beter te kunnen ontspannen. Er komt meer helderheid in hoe je lichaam functioneert en wat er wel of niet klopt, je sensitiviteit wordt aangescherpt. We leggen de nadruk op alignment, de juiste acties en concentratie. Het is altijd een combinatie. Het evenwicht hiertussen creëert de juiste spanning en vorm, waardoor het beoogde effect van de houding diep in ons doordringt en er balans ontstaat.

Elke yogahouding heeft een waaier aan soorten acties. Je leert waar de houding te stabiliseren of waar juist te mobiliseren. Welke delen van je houding juist te ontspannen en hoe je aandacht er naartoe te richten. Als een actie niet lukt komt dat omdat we de actie (nog) niet begrijpen of omdat we ze fysiek (nog) niet kunnen. Door uitleg en oefening krijg je inzicht en bouw je kracht en souplesse op om ze uiteindelijk wel te kunnen. Je ontdekt zowel de sterke als zwakke punten van jezelf, van je geest, je emoties en je fysieke mogelijkheden. Wat zo typisch is aan Iyengar Yoga: via de techniek dringen we dieper door tot onze kern en proberen we zo goed als we kunnen onszelf te kennen en te ondersteunen.


Voor aanvang van de workshop krijg je via email een link voor de livestream via Zoom!

X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Install this app on your iPhone: tap share and then Add to homescreen
Offline